Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn: ”Det finns en tjusning i att plåga sig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter besvikelsen på VM i Oberstdorf är Linn Svahn nu på jakt efter revansch i OS nästa år.

Och det är plågsam träning som ska ta henne till toppen.

– Jag skulle inte säga att jag är en sadist. Men vill man bli bra på någonting så krävs det hårt arbete, säger Svahn till Dagens Nyheter.

Den svenska skidstjärnan hade dominerat sprintvärlden under säsongen, men lämnade VM i tyska Oberstdorf med bara en start och utan medalj.

Nu är målet att ta revansch vid OS i Peking 2022.

Och träningen för att nå dit har redan börjat.

– Jag skulle inte säga att jag är sadist. Så här är det ju, vill man bli bra på någonting så krävs det hårt arbete oavsett om det handlar om elitidrott eller något i vardagslivet. Det enda man tänker på då är ”hur ska jag göra det här så bra som möjligt för att nå utveckling”. Jag kastar inte in handduken, jag är inte den som är den, säger Svahn till DN och fortsätter:

– Jag tror på nåt vis att man måste härda sig så mycket som möjligt, det innebär att man plågar sig emellanåt. Det finns en tjusning i det, skulle jag nog säga.

”Det skulle jag kunna tatuera in”

21-åringen räds inte att säga att hon är ute efter revansch.

– Det skulle jag kunna tatuera in, ja inte i pannan för där ser du det inte, men på handen kanske. Det är klart att jag är sugen på att åka ett till mästerskap och göra det så bra som möjligt. Men det är inte nu man har fokus på att slåss om medaljer och guldet utan nu gäller det att göra jobbet för att vara förberedd att köra om det.

ARKIV: Linn Svahn: ”Slog inte sönder hotellrummet – även om man ibland var sugen” (12 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.