Linn Svahn missar säsongspremiären. Foto: BILDBYRÅN

Linn Svahn missar säsongspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn missar säsongstarten. 22-åringen närmar sig en comeback – men är fortfarande inte helt återställd efter axelskadan hon drog på sig i februari förra året.

– Jag vill inte gambla till start, för det är inte kul, säger sprintstjärnan till Viaplay.

Linn Svahns återkomst till tävlingar i skidspåren dröjer. 22-åringen drog på sig en axelskada inför VM i Oberstdorf 2021, en skada som gjorde att hon missade hela förra säsongen – senast hon tävlade var i april 2021.

KLIPP: Här kraschar Svahn i Ulricehamn och skadar axeln (6 februari 2021)

Flera axeloperationer senare är rehabresan nästan över. Linn Svahn är äntligen skadefri, men inte riktigt redo för tävling än.

– Jag har bestämt att försöka lägga ännu mer tid på träning nu när vi kommer in mot snöförhållanden för att känna mig väl förberedd till start. Så jag kommer inte stå på start i ”Bruks”. Jag kommer att försöka förlänga träningssäsongen några veckor till, säger hon till Viaplay.

Svahn menar att hon vill skynda långsamt, förutom Sverigepremiären i Bruksvallarna 18-20 november kommer hon inte heller till start i säsongens första världscuptävlingar i Ruka helgen därpå. 

Exakt när comebacken sker är inte spikat, men Svahn tror att det kan ske runt jul.

– Det jag har varit ganska klar med ända sedan jag kraschade. Jag vill inte gambla till start, för det är inte kul. Det är inte så jag vill hålla på med elitidrott. Så jag kommer inte stå på startlinjen i november. Jag vill kunna bygga ännu mer bas på snö. Det är december, innan jul efter jul som är min plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.