Linn Svahn föll i kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån/SVT.

Linn Svahns segersvit bröts – föll i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn hade fyra raka sprintsegrar i världscupen.

Men nu är den bruten.

I Ulricehemans sprint blev det uttåg redan i kvartsfinalen – efter ett fall.

– Jag är riktigt förbannad på mig själv, säger hon.

Linn Svahn har varit oslagbar i sprint den här säsongen. Hon hade inför dagens tävling i Östersund vunnit samtliga tävlingar den här säsongen, och hade fyra raka segrar.

Men i Ulricehamns sprint rök hon redan i kvartsfinalen. På ett krön krokade hon i Magni Smedås skida och föll i backen och slog sig lätt blodig – och segerchansen var borta. Hon slutade klart sist i heatet, över en minut bakom segrande Johanna Hagström.

– Jag kraschade, och då var det liksom kört. Det är så himla onödigt och jag blir så irriterad att jag ens kan hamna i en sån situation som möjliggör en krasch. Det var inget bra, säger en besviken Svahn till SVT Sport.

– Jag mår som jag förtjänar och är riktigt förbannad på mig själv. Så nu ska jag gå härifrån och pina mig själv.

”En liten krigsskråma”

Hennes blodiga ögonbryn var inget som besvärade henne nämnvärt.

– Vad fasen, det är bara en liten krigsskråma... Det är bara lite lite blod och jag kommer inte dö av det, liksom. Jag slog i huvudet lite, så jag får se hur jag mår i morgon. Men jag förtjänar bara att må lite dåligt, säger hon.

”Bättre att falla i dag”

SVT Sports expert Mathias Fredriksson valde att se positivt på kraschen.

– På nåt sätt är det bättre att falla i dag, än i VM. Hon har vunnit så mycket, så nån gång bryts sviten och då är det bättre att göra det nu än i nästa sprinttävling som är VM, säger han.

– Det är sånt som händer, och det var ju samma i fjol: Antingen ramlar hon eller så vinner. Så det kan vara bra att ha det gjort.

Trots Svahns fall tog sig ändå fyra svenskor vidare till semifinal: Hanna Falk, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Johanna Hagström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.