Charlotte Kalla och Louise Lindström. Foto: Bildbyrån

Louise Lindströms pik: ”Jag blev lite glömd”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla fick den sista OS-platsen.

Johanna Hagström blev reserv.

Louise Lindström? Hon var knappt ens med i diskussionen.

– Jag blev lite glömd kanske, säger hon till Arbetarbladet.

Louise Lindström blev juniorvärldsmästare 2020 och tog i fjol tre U23-VM-medaljer. Denna vinter har hon som bäst en 18-plats i världscupen från masstarten i Oberstdorf på nyårsafton.

Trots det har knappt någon nämnt henne som en potentiell OS-åkare. Och då har hon under stora delar av säsongen presterat bättre än Charlotte Kalla, som ju var den som knep den sista biljetten till Peking.

– Jag hade en intern räkning och jag konstaterade någon gång att det stod 4–1 till mig. Sedan kom vi på touren (Tour de Ski) och då var det väldigt mycket att ”vem ska få sista OS-platsen av Charlotte och Moa Lundgren” och då läste jag någon artikel om det. Då blev jag lite sådär...jag blev lite glömd kanske, säger hon till lokaltidningarna i Gävle, där hon får frågan om hon borde fått en OS-plats.

– Nej, det tycker jag inte, men att jag ändå kunde varit med i diskussionen mer.

Enligt Lindström har inte ens landslagsledarna pratat OS med henne.

SVT Sport har sökt landslagschef Anders Byström.

ARKIV: Här spurtar Louise Lindström mot ett JVM-silver (12 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.