• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Maja Dahlqvist jagar revansch i Ulricehamn efter vurpan i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan blev det uttåg i prologen efter en vurpa.

Nu jagar Maja Dahlqvist revansch, med en sprinthelg i Ulricehamn.

– Förhoppningsvis tar jag mig vidare från prologen, säger hon.

Maja Dahlqvist jagade en fin placering i världscupen i Falun förra helgen. Men det blev inte vad hon hoppades på.

Vid söndagens sprint ramlade Dahlqvist i kvalet, hon gick omkull i sista kurvan inför stadion. Därmed gick hon inte vidare och var rejält besviken när hon korsade mållinjen och skrek ut sin besvikelse.

”Ska bli skitkul”

Nu är hon redo för en ny världscuphelg i Sverige, då det i helgen är sprinttävlingar i Ulricehamn.

– Jag tycker att det ska bli skitkul att tävla igen, och förhoppningsvis kan jag ta mig vidare från prologen och få köra man mot man, säger hon till SVT Sport.

Ja, hur känns det nu med lite distans till misslyckandet i prologen förra veckan?

– Jag är ju revanschsugen! Jag vill köra man mot man, som sagt. Det var lite klantigt förra helgen, och lite otur. Men nu är det en ny tävling, och det är jag glad för.

Fem raka världscupsegrar

Något annat som Dahlqvist är glad för är att det på söndag är dags för säsongens första sprintstafett för Sveriges del. Dahlqvist har ju de senaste åren varit oslagbar i sprintstafett. Hon har fem raka världscupsegrar, och är regerande världsmästare.

– Ja, jag verkar ju vara en jävel på teamsprint, säger hon med ett skratt.

– Det börjar ju bli lite nervöst nu, jag vill ju hålla sviten vid liv.

Så du känner lite press, efter de senaste årens framgångar i sprintstafett?

– Ja, lite faktiskt! Det hade varit mäktigt att gå obesegrad i världscupen för fjärde året i rad. Det hade varit riktigt trevligt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.