Maja Dahlqvist. Foto: Bildbyrån

Maja Dahlqvist: ”Jobbar för att bli lika bra på distans”

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvists förra säsong var enastående med sju pallplatser i världscupen och den kröntes med ett VM-guld i sprintstafett. Alla framgångar kom i sprint, men i år hoppas hon på framskjutna placeringar även i distanslopp.

– Jag jobbar ju för att bli lika bra på distans som på sprint, säger hon till SVT Sport.

Dahlqvist tror att hennes framsteg på distans också kommer att göra henne till en bättre sprintåkare. Hon är inte heller rädd för höga förväntningar från publiken.

– Jag tänker att man borde ha det, men jag brukar mer tänka att om andra tror på mig så är det enklare att tro på sig själv också. Och de gör väl det av en anledning. Sedan tror jag att pressen från mig själv är större, säger 25-åriga Dahlqvist.

En som tror mycket på svenskan är SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Jag har väldigt höga förväntningar på Maja Dahlqvist. Hennes förra säsong var helt fantastisk och ryktet säger att hon höjt sig ytterligare ett snäpp både på sprint och på distans, säger han.

SVT Sport sänder skidpremiären i Gällivare idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.