Maja Dahlqvist om favoritskapet: ”Behöver inte stressa”

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvist är ett av Sveriges största guldhopp i OS.

Enligt statistikföretaget Gracenote ska hon bärga ett av Sveriges sju förväntade guld i Peking.

– Jag hoppas att de har rätt, säger hon till SVT Sport.

Maja Dahlqvist tar favoritskapet med ro.

 – Oavsett hur det går är det väldigt coolt att vara favorit inför ett mästerskap. Jag har aldrig varit det förut och det tyder på att jag har åkt bra. Jag behöver inte stressa med det, säger hon och fortsätter:

Peking 2022

– Jag sätter mest press på mig själv, när vi är i bubblan märker man inte av det från folk utifrån. Jag vet vad jag kan, och OS är målet.

De största konkurrenterna? De finns i det svenska laget, anser hon.

– Jag tror att vi är det bästa sprintlaget på plats, det är en häftig grej, säger Dahlqvist och räknar inte bort en helsvensk sprintpall:

– Det vore drömmen.

Guld i sprintstafetten?

Gracenote, som förutspått att Sverige kniper 21 medaljer under Peking-OS, tror att en av dem – den ädlaste – ska komma i sprintstafetten.

Inte helt orimligt, enligt Jonna Sundling.

– Med tanke på att det gick så pass bra i VM i fjol så lär man ju bära favoritskapet, oavsett vilka som åker, säger Sundling till SVT Sport.

Hör Maja Dahlqvist om sina och Sveriges chanser i Peking-OS i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet