Foto: Bildbyrån

Maja Dahlqvist om tuffa säsongsstarten: ”Är inte orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tuffa inledningen på världscupen stod Maja Dahlqvist över i Lillehammer. I helgen är hon tillbaka under tävlingarna i Davos.
– Jag tror inte att jag har tappat det helt även fast jag tappade det för stunden, säger hon till SVT Sport.

Maja Dahlqvist gjorde stor succé förra säsongen. Men under världscuppremiären i Ruka slutade hon på 45:e plats i minitouren. Hon valde sedan att stå över världscuptävlingarna i Lillehammer.

I helgen är hon tillbaka när världscuptävlingar avgörs i Davos – och hon hoppas på bättre form.

– Jag har kört ganska mycket rörlighet, påkoppling och bålträning som inte har stämt. Det är många småsaker som hör ihop och jag tror att det har påverkat. Sedan har jag tagit det väldigt lugnt och jag tror att det ska bli bra, säger hon till SVT Sport.

– Det var ändå inte så hemskt många veckor sedan det kändes riktigt bra. Därför är jag inte jätteorolig. Jag tror inte att jag har tappat det helt även fast jag tappade det för stunden.

”Haft bra känsla”

En som också stod över världscuptävlingarna i Lillehammer var Stina Nilsson.

– Jag var redan inne på förhand att jag skulle hoppa över vissa tävlingshelger för att det är en lång säsong. Jag känner att jag vill ha gnistan kvar ända till Quebec och tävlingarna i USA, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

I vilken form är du just nu?

– Jag vet faktiskt inte. Men jag har haft bra känsla på träningarna senaste dagarna och jag hoppas få ut det i morgon.

– Det är alltid spännande då vi är i de första världscuphelgerna.

Nilsson om att förlora i sällskapsspel: ”Värre än att förlora tävlingar” (28 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson om att förlora i sällskapsspel: ”Värre än att förlora tävlingar” Foto: SVT

Tre segrar i Davos

Stina Nilsson trivs också bra i Davos där hon vunnit tre världscuptävlingar.

– Jag tycker att det är roligt att tävla på hög höjd. Det kan slå väldigt olika och det gäller verkligen att vara sugen på att kriga i smärtan och mjölksyran. Det brukar passa mig bra och det är nog min nyckel till framgång.

Hur gör man ett perfekt taktiskt lopp här i Davos?

– Min erfarenhet med banor på höjd är att man inte ska springa under första varvet. Det andra kommer vara nyckel att hålla bra fart i.

Förra året vann hon sprinten i Davos för att sedan bli 39:a på distanstävlingen. I helgen har Stina Nilsson bestämt sig för att inte köra söndagens distanslopp.

– Det var planerat sedan tidigare. Skulle det gå bra i sprinten, och man går hela vägen, blir det vis av erfarenhet ett dopningstest. Förra året kom jag hem sent och det var en tidig start dagen därpå. Det är inte optimalt om man vill köra snabbt på hög höjd, säger Stina Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer