Joni Mäki kördes omkull av Alexander Bolsjunov. Foto: Bildbyrån

Mäki efter skandalen: ”Kändes som en hockeymatch”

Uppdaterad
Publicerad

Herrstafetten i Lahtis avslutades med skandalscener när Alexander Bolsjunov tacklade omkull finländaren Joni Mäki efter att han trängt ryssen på upploppet.

– Jag tycker att jag valde spår i tid, säger Mäki enligt finska Yle.

Alexander Bolsjunov och Joni Mäki gjorde upp om andraplatsen i herrarnas stafett i Lahtis. När Joni Mäki på upploppet stängde Bolsjunov tappade ryssen humöret. Först slog han med staven mot motståndaren och efter målgång körde han omkull Mäki.

Den ryska tränaren Egor Sorin säger till NRK att känslorna tog över för Bolsjunov.

– Naturligtvis var han ledsen och gick på sina känslor. Finländaren bytte korridor på upploppet och de hade kontakt två gånger. Alexander var väldigt förbannad över det för han ville göra upp på ett rättvist sätt. Han var väldigt arg, säger Sorin.

”Kändes som en hockeymatch”

Det ryska laget diskvalificerades för osportsligt uppträdande. Mäki säger att han tror att han psykade ryska stjärnan med sina skidor.

– Jag blev lite överraskad för det kändes som att vi spelade en hockeymatch där ute. Jag tror att jag kom under huden på honom när jag gled ifrån honom i alla nedförsbackar och han tittade på mig hela tiden, säger Mäki till NRK.

Mäki menar dock att han inte ville förstöra för Bolsjunov.

– Jag tänkte att jag tar det yttre spåret så att han inte kan passera. Jag tycker att jag valde spår i tid och han försökte ta sig förbi trots att det inte fanns utrymme, säger Mäki enligt Yle.

Norge vann stafetten, Finland tog andraplatsen och det ryska andralaget blev trea efter diskningen. Sverige blev sexa.

BILD FÖR BILD: Experten om attacken: ”Solklart att han hindrar Bolsjunov”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.