Moa Lundgren intervjuas av SVT. Foto: BILDBYRÅN

Folkets stöd till Moa Lundgren efter tårarna

Uppdaterad
Publicerad
Moa Lundgren sågade sig själv rejält efter loppet i Falun i SVT:s intervju. Nu har landslagsåkaren valt att vila upp sig hemma hos föräldrarna i Umeå och samtidigt har folkets stöd visat sig ordentligt de senaste dagarna.
– Så mycket meddelanden som jag fått nu efter den här helgen, det har jag aldrig varit med om tidigare, säger 21-åringen.

När den svenska truppen till Ski Tour 2020 presenterades saknades ett av de främsta namnen, Moa Lundgren. Efter två tunga tävlingar och en rejäl sågning av sig själv efter loppet i Falun så har den svenska landslagsåkaren valt att stryka sig själv.

Ett beslut som hon tog under bilfärden på väg hem till föräldrarna i Umeå.

– Mina föräldrar la fram den här idén; att jag skulle stå över. Jag tyckte det var en väldigt dum idé först för jag har sett fram mot Ski Tour väldigt mycket. Men sen efter några timmar i bilen så kände jag att det var ett klokt beslut att inte åka.

”Lite av en känslostorm”

Lundgrens senaste lopp i Falun slutade inte alls som planerat. Hon gled i mål 40 sekunder efter täten och efter loppet sågade hon sig själv totalt i  SVT:s intervju.

– Så mycket meddelanden som jag fått nu efter den här helgen, det har jag aldrig varit med om tidigare. Det värmer jättemycket, det är många som tyckt att jag var alldeles för hård mot mig själv, säger 21-åringen och fortsätter:

– Jag är lite av en känslostorm så då kan det tvärbrinna ibland.

Men när det brinner finns också lösningen alltid nära till hands.

– Jag brukar vända mig till min kloka mamma. Hon brukar lösa de flesta av mina hjärnspöken. Sen varje morgon när jag vaknar har jag påminnelser som jag lagt in med peppande ord.

Här sågar Lundgren sig själv:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Moa Lundgren: ”Jag är så jävla dålig”

”Klyschigt men ack så hjälpsamt”

Är det du som gjort påminnelserna eller är det mamma eller någon annan som skickar dem?

Nej, det hade ju varit underbart om det var mamma men det är jag själv som skrivit in dem, förhoppningsvis glömt dem, och så kommer de där efter ett tag.

Vad kan det vara för ord?

– På tävlingsdagar kan det vara ”den som vågar den vinner”. Sen gillar jag frasen ”go get them tiger”. Det kan vara lite olika, ganska klyschigt men ack så hjälpsamt.

Känner du att det hjälpt?

– Ja det tycker jag. Och framförallt de dagar när man, ja man hoppar ju inte ur sängen varje dag, så då är det en skön start på dagen.

Nu väntar en lugnare period för Lundgren hemma hos föräldrarna i Umeå. Fokus kommer vara på att må bra och dra ner på träningen för att sedan ladda upp inför U23-VM i Tyskland som väntar om två veckor.

KLIPP: Lundgren missade kvartsfinalen i Oberstdorf och bröt ut i tårar:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Moa Lundgren i tårar efter kvalet Foto: Moa Lundgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer