Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Moa Lundgren om känslorna efter att ha blivit petad ur landslaget. Foto: Bildbyrån/SVT

Moa Lundgren om tuffa petningen från landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lundgren är kritisk till att hon hamnat utanför landslaget.

Nu, efter att ha rensat luften med landslagsledningen, vill hon visa att de tog fel beslut. 

– När det blir en konflikt tror jag att det är viktigt att man kan gå vidare, även om man inte ser lika på den, säger hon till SVT Sport.

Moa Lundgren fick ingen plats i den svenska VM-truppen förra säsongen, men fick anledning att fira framgångar under våren då hon vann Skandinaviska cupen.

När hon senare petades i A-landslaget var besvikelsen stor då hon tyckte att hon förtjänade en plats.

– Jag har mycket känslor, och jag lät mig vara besviken. Det tror jag är en viktig del, att man inte bara stoppar undan allt utan vågar säga vad man känner.

”En del av acceptansen”

Kritiken mot uttagningen är något hon har tagit upp med landslagsledningen.

– Jag berättade verkligen det jag kände och de fick berätta sin syn på det. Sedan är man är inte alltid överens även när man har fått berätta.

Damtränaren Stefan Thomson beskriver petningen som väldigt tuff och tycker att den är ett bevis på den otroliga konkurrens som råder på damsidan. Han tyckte att det var viktigt att prata med Lundgren efter hennes missnöje.

– Det är alltid viktigt att reda ut grejerna på en gång. Jag har en filosofi om att man måste städa ganska snabbt och sedan gå vidare.

Enligt Thomson försökte de få till ytterligare en plats på damsidan men fick nej uppifrån.

– Absolut, men det finns budget och många aspekter på det. Platserna var åtta den här gången. Vi vände och vred på det ganska länge.

Fått träna med laget

För Lundgren står landslagsdörren lite på glänt trots allt. Under höghöjdslägret i italienska Livigno nu i september fick hon en plats och tränade med A-laget. Och eftersom hon vann Skandinaviska cupen har hon en friplats till världscupen de första fyra helgerna.

Hon vill gärna visa landslagsledningen att de tagit fel beslut.

– Jag har en ganska stark inneboende eld från början. Den fanns innan och den finns efter. Jag ska fortsätta bygga vidare på det jag gjorde i slutet av förra säsongen och vara ännu fortare i vinter så att jag inte blir någon gränspuck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.