Guld till Åsarna – trots felåkningen: ”Lite show”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev SM-guld för Åsarna i herrstafetten, efter en fin avslutning av Jens Burman. Extra starkt i och med en felåkning på förstasträckan som kostade tid.

– Jag ville att grabbarna skulle få kämpa lite hårdare. Det var lite show, säger Simon Lageson och skrattar åt sitt misstag.

Det såg länge ut att bli en uppgörelse mellan tre lag; Hudiksvall, Åsarna och Piteå, men Jens Burman skakade av sig konkurrenterna allt eftersom. Först tappade Piteå, och med några kilometer kvar knäckte han även Hudiksvalls Anton Lindblad.

– Vi körde på bra. Jag kände mig pigg. På sista varvet försökte jag bli av med Anton och det funkade, säger Burman till SVT Sport.

För 23-årige Jens Burman var det första SM-guldet i karriären. På onsdagens 30km var Burman tvåa, så formen är onekligen god.

– Att få vinna stafetten är något man drömt om, så det känns riktigt kul.

– Det kändes förvånadsvärt bra idag. Förhoppningsvis behåller jag formen resten av SM-veckan också.

Extra imponerande blev Åsarnas seger i och med att Simon Lageson körde fel på förstasträckan och tappade tid, men laget lyckades alltså knipa guldet trots allt.

– Jag ville att grabbarna skulle få kämpa lite hårdare. Det var lite show, säger Lageson och skrattar åt sitt misstag.

Det var 18:e SM-guldet i stafett för Åsarna.

Slutställning

1. Åsarna IK Lag 1

2. Hudiksvalls IF lag 1 +22,0

3. Falun Borlänge SK Lag 1 +44,6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.