Stina Nilsson om corona: ”Förvånad hur påverkad jag blivit”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson är en av alla idrottsstjärnor som påverkas av det pågående coronautbrottet. Inte direkt i träningen men i livet runt omkring.

– Jag handlar inte när det är som störst rusning på mataffären, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Coronaviruset har stängt ned en hel idrottsvärld. Men på skidstadion i Östersund verkar allt ändå vara som vanligt. Längdskidåkare och skidskyttar tränar på för fullt.

– En individuell idrottare som styr över sina egna dagar kommer nog tackla den här tillvaron lite lättare än andra, säger Stina Nilsson.

Corona och idrott

Men utanför träningen, där påverkas Stina betydligt mer av den rådande situationen.

– Jag är förvånad hur påverkad jag blivit och jag har insett vilken otrolig makt media har, det media vill säger berör alla. Det känns som om alla går runt och tänker på samma sak just nu. Det är ovissa tider.

Har det här gjort att du isolerat dig mer än vanligt?

– Ja, det gör jag. Jag handlar inte när det är som störst rusning på mataffären. Jag vill inte föra med mig någonting hem när jag ska träffa mina äldre familjemedlemmar i Malung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet