Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dåliga skidor förstörde dagen för Nilsson. Foto: Bildbyrån

Nilsson långt från täten – efter vallamiss

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg har kopplat greppet om totalsegern i Tour de Ski efter dagens seger. Men för svensk del blev det en mörk dag i spåret efter en grov vallamiss.
– Jag kände att jag inte riktigt hade underlaget under fötterna i dag som gav mig rättvisa, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Ingvild Flugstad Östberg vann dagens masstart över 10 kilometer klassiskt med tre hundradelar till godo på ryskan Natalja Neprajajeva och fem sekunder före Anastasia Sedova.

För svensk del var det en tyngre dag i de snötyngda spåren i tyska Obertsdorf.

”Rädd för att vricka fötterna”

Stina Nilsson blev bästa svenska på en tiondeplats, 56 sekunder bakom Östberg. Men svenskan hade stora problem med skidorna och slet tungt både uppför och utför.

– Det kändes jättebra i min kropp. Det går inte riktigt att vara besviken. Jag kände att jag inte riktigt hade material under fötterna i dag som gav mig rättvisa. Det är jättefrustrerande när man nästan blir rädd för att vricka fötterna då det är så mycket snö under dem, säger Stina Nilsson till SVT Sport och fortsätter.

– Jag vet att vallarna försökt lösa det så bra som möjligt för oss, men i dag missade vi lite. Nu ser jag fram emot att komma hem och landa lite.

Stina Nilsson har tidigare meddelat att hon avbryter Tour de Ski efter dagens lopp.

Moa Kristiansen Molander blev 25:a, Lisa Vinsa 27:a, Mia Eriksson blev 38:a och Maria Nordström 41:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer