Stina Nilsson vill åka sprintstafetten. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson vill åka sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara en medalj i sprinten för Sverige. Men redan på söndag finns chans till revansch i sprintstafetten. Silvermedaljören, Stina Nilsson, vill gärna åka stafetten.

– Jag är sugen på att tävla igen och om min kropp eller landslagsledningen inte säger något annat så vill jag åka, säger hon till SVT sport.

Sprinten igår gick inte riktigt som planerat för det svenska laget. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling föll på upploppet och missade medalj. Stina Nilsson blev enda svenska på pallen när hon kom tvåa.

På söndag är det sprintstafett och ett bra läge för medalj för Sverige. Laget är inte uttaget än men det är ett gäng revanschsugna svenskor som hoppas bli uttagna.

– Jag är sugen på att tävla igen och om min kropp eller landslagsledningen inte säger något annat så vill jag åka, säger Stiina Nilsson.

Hur ser du på laguttagningen?

– Jag tycker det känns tryggt att om inte jag eller någon annan inte kan åka så har vi ett starkt lag oavsett, eftersom vi alla är i bra form.

En revanschsugen Maja Dahlqvist hoppas få chansen på söndagens sprintstafett.

– Om jag får åka är jag väldigt revanschsugen jag är i bra form och får jag åka så vill jag ha revansch, säger hon.

SVT:s expert Johanna Ojala tycker att Maja Dahlqvist borde få chansen i stafettlaget.

– Om jag fick ta ut ett stafettlag skulle jag ta ut Maja i det laget, säger Ojala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.