Niskanen: ”Blir inte lätt, men jag siktar på att vinna igen”

Publicerad

Finska stjärnan Iivo Niskanen är regerande världsmästare på 15 km klassiskt. I skid-VM i Seefeld siktar han på att försvara guldet. I estniska Otepää nyligen visade han att formen är på väg. Då fick han kliva överst på pallen.

I fjol vann Niskanen femmilen i OS och utsågs nyligen till fjolårets bästa idrottare i Finland. Målsättningen i år är att försvara VM-titeln vid mästerskapstävlingarna i Seefeld.

– Det blir inte lätt, man jag siktar på att vinna, säger Niskanen.

Men hård, kanske för hård, träning gjorde att han hade svårt att komma igång den här säsongen. Han har haft känningar av en överansträngd armbåge och tar inga risker.'

Börjar hitta formen

Genom åren har Iivo Niskanen över huvud taget tävlat mycket sparsamt.

Vid världscupstävlingarna i estniska Otepää, som han vann, visade Iivo på sin specialsträcka att han nu börjar hitta formen. Han har också satsat extra mycket träning på att bli en åkare i världsklass också i fristil.

Vid världscupstävlingarna Ulricehamn blev Niskanen sexa i 15 kilometersloppet.

Det är hans bästa placering under karriären i en internationell tävling i fristil.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer