Norge vann stafetten överlägset. Foto: Bildbyrån.

Norge vann stafetten överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var favorit.

Men Norge tog hem stafettguldet överlägset – medan Sverige var två minuter bakom.

– Det var inte så de hade tänkt det, säger Therese Johaug till SVT Sport.

De norska stafettlaget Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug, Helene-Marie Fossesholm tog en klar seger i stafetten.

Fossesholm på sistasträckan åkte in som vinnare 26.6 sekunder före rysskorna. Men i Norge var det ändå Sveriges fall som fick uppmärksamheten.

I tv-kanalen NRK:s studio pratade man direkt om Sverige efter loppet.

– Vi är i chock alla svenskar. Det är klart att skidorna gått väldigt tungt. Jag lider med Charlotte som kunde komma tillbaka individuellt men sedan händer det här, säger Torbjörn Nordvall som är Charlotte Kallas presschef i NRK:s sändning.

Den stora kampen blev istället om bronset men efter en liten spurtuppgörelse tog Finlands tredjeplatsen knappt en sekund före USA.

Men den stora skrällen stod Sverige för. Frida Karlsson som körde sista sträckan åkte in som sexa efter ett totalt haveri av det svenska laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.