Helene Marie Fossesholm mot Frida Karlsson i en förmodad duell på sista sträckan. Foto: Bildbyrån

Norge avslutar med Fossesholm – ställs mot Frida Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

När det norska laget presenterades sattes Therese Johaug upp på sträcka trea och man avslutar med junioren Helene Marie Fossesholm. Det blir alltså Johaug mot Ebba Andersson och Fossesholm mot Frida Karlsson.

Det norska laget är i ordning Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug och Helene Marie Fossesholm.

– Vi har haft en bra diskussion med tränarna. Både Helene och jag sa att både tredje och fjärde sträckan passade för oss. Vi tycker att tredje sträckan passade bäst för mig och fjärde för Helene, säger Johaug till NRK.

De spekulerades i att Johaug, som befinner sig i sitt livs form, skulle avsluta men det uppdraget får unga Marie Helene Fossesholm.

”Pressen ligger på Frida”

– Jag kommer att sänka skuldrorna och bara intala mig själv att göra mitt bästa. Vi vet att Sverige är solklara favoriter. Jag ska bara åka så fort som möjligt. Pressen ligger inte på oss, säger 19-åringen som återkommande lägger över favoritskapet på Sverige.

– Frida har presterat bättre än mig hela året och är bättre än mig. Pressen ligger på Frida, inte mig. Men jag ska kämpa med näbbar och klor, lovar Fossesholm.  

ARKIV: 19-åriga Fossesholm skapade rubriker:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.