Wengs skämt om Johaug: ”Hemlig taktik för att slå henne”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug vann skiathlonen i överlägsen stil. Ingvild Flugstad Östberg spurtade sig till silvret. Nu räknar Norge med nya framgångar, och seger för Johaug, i morgondagens 10 kilometer klassiskt.

– Vi andra får kanske smida en hemlig taktik för att slå henne, skämtar Heidi Weng.

På damsidan kommer Norge till start i morgon med samma trupp som i skiahtlonen: Storfavoriten Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen och silvermedaljören från skiathlonen Ingvild Flugstad Östberg.

Och förväntningarna är stora att Johaug i morgon kommer ta ytterligare ett VM-guld. Även de andra i laget verkar se henne som närmast oslagbar.

– Vi andra får kanske smida en hemlig taktik för att slå henne, säger Heidi Weng skämtsamt när norska damlaget höll presskonferens under måndagen.

Tagit alla VM-guld hittills – utom ett

Norge har redan skördat stora framgångar i VM. Mästerskapets inledande VM-sprint gav dubbelguld till landet, med Johannes Hösflot Kläbo på herrsidan och Maiken Kaspersen Fall på damsidan.

Therese Johaug och Sjur Röthe tog varsitt guld på skiathlonen och i sprintstafetten gick även där den ädlaste medaljen på herrsidan till grannlandet i väst, genom Emil Iversen och Johannes Höstflot Kläbo.

Den enda tävling där Norge inte har tagit guld hittills i mästerskapet var gårdagens sprintstafett på damsidan, där Sverige knep segern genom Stina Nilsson och Maja Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.