Jörgen och Anders Aukland, bilden till vänster. Foto: Anders Auklands Instagram.

Norrmannen körde 700 kilometer i sträck

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 70 mil – på 41 timmar.

Norrmannen Anders Aukland, 48, genomförde nästan nio raka Vasalopp i sträck.

– Jag är väldigt mörbultad. Jag är sliten, säger Aukland till NRK.

För ett år sedan satte bröderna Jörgen och Anders Aukland, samt Joar Thele, ett inofficiellt världsrekord i skidor. De körde 516 kilometer på 31 timmar.

Några dagar sedan överträffade Henrik Sollie den bedriften. Det blev 520 kilometer på 32 timmar.

Anders Aukland har tagit tillbaka det rekordet. Han är ensam på topp efter helgens skidåkning.

”Jag är sliten”

Han stack ut i lördags morgon och körde till 23.00 på söndagskvällen. Totalt blev det 41 timmars skidåkning och han åkte 700 kilometer och 500 meter.

– Jag är väldigt mörbultad. Jag är sliten. Men jag slutade köra medans det fortfarande var roligt. Jag var aldrig allra längst ner i källaren, utan jag hade jättekul i går och hela natten, säger Aukland till NRK.

– Det var roligt. 70 mil är långt och de sista två timmarna var snöiga. Då känns det nästan som att du stod still. Men jag är väldigt glad.

Simon Östensen och Joar Thele hängde med Aukland ut i lördags. Östensen bröt efter 550 kilometer och Thele körde 610 kilometer.

KLIPP: Här tar han kajakpaddling till en helt ny nivå (2 april, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.