Jan Thomas Jenssen och Emil Iversen. Foto: Bildbyrån

Norrmannen petades – rasar mot förbundet: ”För dumt”

Uppdaterad
Publicerad

Den norske längdstjärnan Emil Iversen har gjort svaga resultat i fri stil i inledningen av säsongen. Trots det blev han uttagen att åka 10 kilometer fritt på världscuptävlingarna i Lillehammer. Då rasar den petade Jan Thomas Jenssen.

– Det är för dumt att bara säga att Iversen är landslagsåkare, så han går före dig oavsett, säger han till NRK.

Emil Iversen, 31, hade 39:e bästa tid i helgens jaktstart i fristil i Ruka. Trots det får han fortsatt förtroende.

Jan Thomas Jenssen, 26, hade istället förväntat sig att han skulle bli uttagen. Det efter att han varit tredje främsta norrman i den nationella premiären i Beitostölen.

– Just det här förstår jag inte så mycket av. Det är för dumt att bara säga att Iversen är landslagsåkare, så han går före dig oavsett, säge Jenssen.

Det Jenssen, som senast åkte världscup 2020, refererar till är att det norska förbundet har sagt att ordinarie landslagsåkare ska prioriteras före jul.

– Det har jag inga problem att förstå, men någonstans måste gränsen gå, säger han.

Längdchefen Espen Bjervig försvarar uttagningen:

”Det är alltid mycket känslor i samband med uttagningar och jag har respekt för att åkare blir besvikna. Men vi menar att vi har följt uttagningskriterierna som är tydligt beskrivna”, skriver han i ett sms till NRK.

MER LÄNGDSKIDOR: Svensk dubbelseger i världscuppremiären (26 november)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.