Ola Vigen Hattestad har bland annat ett OS-guld och två VM-guld. Foto: Bildbyrån

Norska skidstjärnan lägger av

Publicerad

Norska skidstjärnan Ola Vigen Hattestad avslutar karriären. OS- och VM-guldmedaljören är osäker på om kroppen håller för en säsong till. – Ett mycket svårt beslut att fatta, säger han till NRK.

Åttonde platsen i Davos den 11 december 2016 blir därmed hans sista resultat eftersom han dragits med sjukdomar de två senaste säsongerna.

– Jag vet fortfarande inte vad det är. När OS-tåget gick i julas tänkte jag att jag skulle ägna de närmaste månaderna åt att ta reda på vad som är problemet. Men det har jag inte lyckats med och nu står vi här. Allt har ett slut och jag har insett att min idrottskarriär är över, säger Ola Vigen Hattestad till NRK.

Norrmannen vann den individuella sprinten och lagsprinten vid VM 2009 och samma år vann han dessutom sprintcupen och kom trea i den totala cupen.

”Har motivationen”

Utöver VM-gulden har 36-åringen också ett OS-guld från Sotji 2014. Från början av han petad från sprintlaget men efter att ha imponerat i OS-genrepet fick Ola Vigen Hasttestad en plats och var med och förde Norge till guld.

Men fler medaljer blir det alltså inte för norrmannen som avsl<utar sin karriär.

– Ett mycket svårt beslut att fatta.

– Jag har motivationen för en ny säsong men jag känner inte att det är rätt när jag är osäker på min hälsa och inte vet om jag kan köra fullt ut. Då bestämde jag mig för att kasta in handduken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer