En leende Steira efter stafett-guldet under OS Vancouver 2010. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norska skidstjärnan slutar

Uppdaterad
Publicerad

Den norska skidstjärnan Kristin Störmer Steira lägger av. 33-åringen bestämde sig redan i fjol, men det definitiva beskedet kom först nu.

”Jag har upplevt otroligt mycket som längdåkare och älskar att tävla på skidor, men tiden är inne att hitta ett nytt spår. Det blir inte skidspåret”, säger Steira i ett pressmeddelande.

Hon har ett OS-guld och tre VM-guld i stafett samt ett OS-brons och fem individuella medaljer från VM.

– Jag är priviligerad som fått jobba tillsammans med världens bästa längdåkare och tränare, även om det emellanåt har kostat både blod, svett och tårar. Det ska jag ta med mig vidare i livet, säger Steira i ett pressmeddelande enligt NRK.

Världscupen i längdskidor

Hon fick inte avsluta karriären som hon önskade då hon blev sjuk och inte kunde kunde köra VM-tremilen i Falun.

I sommar gifter hon sig med den kanadensiske längskidåkaren Devon Kershaw och nu drömmer hon om att bilda familj.

– Jag har växt upp i en stor familj. Vi är fyra syskon som har haft väldigt roligt, och jag tror att mamma och pappa också har haft det roligt. Det har jag lust att få uppleva, säger hon.

Kristin Störmer Steira

Född: 30 april 1981

Utvalda meriter: VM-guld i stafett 2005, 2011 och 2013, VM-brons i dubbeljakt 2005 och 2007, VM-brons i stafett 2007, VM-silver på 30 km 2007, VM-silver i dubbeljakt 2009, OS-guld i stafett 2010, OS-brons på 30 km 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet