Eirik Brandsdal under sprinten i Drammen 2020 Foto: Bildbyrån

Norska sprintstjärnan lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Eirik Brandsdal avslutar längdskidskarriären. Det skriver han på sitt Instagram-konto. Norrmannen har varit på pallen 24 gånger världscupen. Nio av gångerna har 33-åringen vunnit.

– Det kommer att bli en ny dag då jag inte längre kommer att använda all min energi för att få den bästa skidupplevelsen som möjligt, skriver Brandsdal.

Skidsäsongen stängdes ned efter världscupsprinten i Konnerud. Det blev Eirik Brandsdal sista tävling. Där blev den 33-årige trea i en tävling som vanns av Johannes Hösflot Kläbo.

Nu har den meriterade åkaren bestämt sig för att lägga skidorna på hyllan.

– Tiden har kommit, jag har bestämt mig för att sluta, säger längdskidåkaren Eirik Brandsdal via sitt eget Instagram-konto.

I ett pressmeddelande, som också är en spegling av Brandsdals Instagram-inlägg, tar han avsked.

– Det kommer att bli en ny dag då jag inte längre kommer att använda all min energi för att få den bästa skidupplevelsen som möjligt. Jag har fruktat den här dagen. Det känns fortfarande rätt att ha fattat det beslutet. Jag har nästan alltid varit hungrig efter att bli bättre. Nu känner jag inte samma hunger, och då tror jag att yngre krafter förtjänar att släppa taget, avslutar Brandsdal.

KLIPP: Aukland om norska dominansen: ”Inte bra för sporten” (23 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.