Heidi Weng tror på Stina Nilsson Foto: Bildbyrån

Norska stjärnornas lovord om Stina Nilsson: ”Då kan hon vinna totala världscupen”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson hoppas kunna utmana Therese Johaug om den totala världscupen. Enligt norska stjärnan Heidi Weng har Nilsson fina möjligheter.
– Hon kan bli väldigt, väldigt bra om hon får upp tempot i distansloppen. Då kommer hon bli väldigt svår att slå. Den dagen hon höjer sig ett snäpp där, då kan hon vinna den totala världscupen, säger Weng till Expressen.

Stina Nilsson har i flera år varit världens bästa sprinter. I vinter hoppas hon kunna utmana skiddrottningen Therese Johaug om den totala världscupen.

Nilssons största konkurrent genom åren, VM-guldmedaljören Maiken Caspersen Falla tror att Nilssons satsning på de längre distanserna kan göra henne farlig även i sprinten.

– Jag vet inte exakt hur Stina lägger upp sin träning, men jag har i alla fall blivit en bättre sprintåkare genom att träna mycket distans. I sprint är det oftast den med bäst uthållighet som lyckas, så länge man har bra fartegenskaper, säger hon till Expressen.

Även Heidi Weng tror att Stina Nilsson blir en svår nöt att knäcka, och om allt stämmer kanske hon till och med kan nå högst upp på pallen i totalen.

– Hon kan bli väldigt, väldigt bra om hon får upp tempot i distansloppen. Då kommer hon bli väldigt svår att slå. Den dagen hon höjer sig ett snäpp där, då kan hon vinna den totala världscupen, säger Weng.

Var mer rädd för Björgen

Men trots Nilssons otroliga spurtegenskaper är det en annan, numera pensionerad åkare, som Weng håller högst där.

– Hmm… jag har mött Marit Björgen förut och jag var mer rädd för henne än Stina Nilsson. Men Stina är otroligt stark och otrolig snabb. Det ser väldigt bra ut för henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer