Kristine Stavås Skistad i tårar efter vurpan i VM-semifinalen i sprint. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Norska stortalangen saknas i landslagstruppen

Publicerad

Kristine Stavås Skistad är en av världens största sprinttalanger, och var med i VM i Seefeld i år.
Men nästa säsong är hon ändå inte med i det norska seniorlandslaget.
– Jag känner att jag har något som gör att jag är bra nog för att vara där, säger Skistad till NRK.

Det blir istället en fortsättning i juniorlandslaget för den 20-årige sprinttalangen. Och det är enligt landslagstränaren Ole Morten Iversen ett beslut som tas för att hennes utveckling ska bli så bra som möjligt.

– Det har varit en helhetsutvärdering på vad som gynnar henne mest. Folk kan inte ana vad tuff träningskulturen är i elitlaget, och det är inte säkert att Kristine är helt förberedd på det. Vi vill skona henne, men samtidigt utnyttja hennes egenskaper, säger han till NRK.

Men även om hon inte är med i landslaget så ser det ändå ut som om hon kommer få tid med gruppen. Det enligt Geir Endre Rogn, assisterande tränare, som säger till NRK att Skistad kommer att få ett specialanpassat program där hon kommer träna mycket med elitlandslaget.

”Elit var det jag önskade mig”

– Jag känner att jag har något som gör att jag är bra nog för att vara där. Det har landslagsledningen sagt att de håller med om. Men jag måste ändå säga att det var ett bra upplägg jag fick, säger Skistad till NRK.

Men det är ändå inget snack om att hon hellre hade varit med i landslaget.

– Jag har alltid önskat att komma med i elitlaget. Och jag trodde på det efter den säsongen jag haft. Jag har sagt till ledningen att jag vill in på eliten, jag tror att det hade kunnat utvecklat mig på alla fronter. Men jag ser att det upplägget jag får nu fungerar det också, och det blir bra. Men elit var det jag önskade mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer