Emil Iversen är inte imponerad av Calle Halfvarssons viktplaner. Foto: Bildbyrån/TT

Norska utspelet efter Halfvarssons planer: ”Gör mycket konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson har som mål att gå ner fyra kilo för att prestera på topp i OS.

Något som får de norska längdstjärnorna att höja på ögonbrynen.

– Han gör många konstiga saker som vi inte förstår oss på, säger Emil Iversen till NRK.

Calle Halfvarsson beskriver förra säsongen som ett fiasko. Med en viktig OS-säsong har han tagit beslutet att träna mindre och samtidigt bli lättare. Totalt vill han gå ner fyra kilo för att kunna prestera i Peking, berättade han för SVT inför säsongen.

– Något måste jag göra – annars kan jag lika gärna lägga av med det här. Då kom jag fram till att jag ska testa att träna mindre, sade han.

”En clown”

Norges Emil Iversen tror däremot inte att det är ett framgångsrecept för svensken. Han säger själv att det sista han skulle göra inför ett OS är att gå ner fyra kilo.

– Han har en bild av sig att vara en clown. Den här planen förstärker clownstämpeln. Det låter konstigt, men han gör en massa konstiga saker som vi inte förstår oss på, säger han till NRK.

Inte heller Therese Johaug har några höga tankar om svenskens plan.

– Jag tror inte att det är de där kilona som gör att han tar OS-guld eller inte. Jag tror att det är totalbelastningen, träningsmängden och att vara bra tränad. Om han väljer den vägen får han göra det och stå för det, men jag har ingen större tro på den. Det är min åsikt, säger hon.

Tar det med ro

Halfvarsson tar de norska åkarnas åsikter med ro när han får frågan av NRK i Ruka.

– Man måste ändra lite om man vill åka fort på distans. Men det är en balansgång. Man vill inte förlora för mycket muskler heller, du vill ha farten. Men det här är inget drastiskt, säger han.

KLIPP: Iversen om svenskarna: ”Förväntar mig lite – de har halkat ner” (18 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.