Northug och Kläbo har tävlat mot varandra förut, men denna gång fick de tävla tillsammans. Foto: Bildbyrån.

Northug och Kläbo överlägsna

Publicerad

Petter Northug och Johannes Hösflot Kläbo tävlade tillsammans i sprintstafett. De båda sprintspecialisterna var helt överlägsna. – Det är väldigt kul att få vara i samma lag med sådana som Kläbo, säger Northug.

Många har nog tänkt tanken, hur skulle det gå om Petter Northug och Johannes Kläbo tävlade i sprintstafett? Svaret var väntat. Det gick väldigt snabbt.

Publiken fick se två av Norges bästa sprintåkare tävla som ett lag och de hade inga problem med att vinna Bysprinten i Norge. Northug fick en lucka och Kläbo kunde gå ut på sista sträckan med en trygg ledning.

– Det är väldigt kul att få vara i samma lag med sådana som Kläbo, som för sporten vidare, sade Northug efter segern enligt NRK.

– Jag ska försöka att matcha det på träning nu i sommar och höst.

På frågan hur hans framtida karriär ser ut gav norrmannen inga klara besked.

– Jag tar ett år i taget. Det är VM som motiverar mig nu.

Northug chanslös i sprinten

I den individuella sprinten hade Kläbo inga problem att säkra seger för andra året på rad. Northug blev ifrån åkt och istället blev Eirik Brandsdal tvåa och britten Andrew Young slutade trea.

På damsidan vann Julie Myhre från Byåsen före Tiril Udnes Weng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer