Petter Northug kommer inte att köra för Norge under de närmaste tävlingshelgerna. Foto: Bildbyrån.

Northug petad ur norska laget

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug klarar för närvarande inte av att träna och kommer inte att tävla i Världscupen före jul, enligt norska NRK.

I en presskonferens idag bekräftade Norges skidförbund att Northug inte kommer att köra de två kommande tävlingshelgerna i Davos och Toblach.

– Petter är inte i form och behöver två veckor med träning, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till tvsporten.no.

Vinterstudion

Storstjärnan Petter Northug har haft ett par stökiga säsonger efter succén i skid-VM i Falun 2015, och har inlett den här säsongen ytterst svagt, vilket har fått NRK:s expertkommentator Fredrik Aukland att tala om en kris för Northug som har en period med sjukdom bakom sig och inte har hunnit komma tillbaka till hög nivå.

Den norske landslagstränaren Vidar Löfshus håller dörren öppen för att Northug möjligen ska kunna delta i Tour de Ski, vilket kan vara helt nödvändigt både för att hitta formen och nå OS i Pyeongchang.

– Han behöver gammaldags längdskidträning för att vara på den nivå han bör vara på, säger Löfshus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet