Ny besvikelse för Ebba Andersson – slutade tolva

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson hängde med när Frida Karlsson drog ifrån klungan.  

I alla fall till en början – sen kom raset. 

Andersson slutade tolva i dameras masstart på 10 km i Tour de Ski.

–  Inte riktigt vad jag hade hoppats på, säger hon i Vinterstudion.

Det var odramatiskt till en början i dameras masstart på 10 km i Tour de Ski – men på det tredje varvet skulle klungan dras isär. Och det var Frida Karlsson med Ebba Andersson tätt i ryggen, som stod för rycket.

Det såg länge ut som att Ebba Andersson skulle få revansch efter gårdagens sprint – där hon blev utslagen i kvalet. Men så blev det inte.

Tour de Ski

Åkte allt längre ner i klungan

Medan Frida Karlsson tryckte på i täten åkte Ebba Andersson allt längre och längre ner i klungan. Andersson åkte till slut över mållinjen som tolva.

– Inte riktigt det jag hade hoppats på. Jag gav det en chans. Jag gick kanske någon procent för hårt tidigt i loppet för att orka hålla ihop det. Sista varvet blev tufft, säger Ebba Andersson.

”Jag orkade inte”

Upplevde du att du hade sämre glid?

–  Det handlade snarare om att jag inte orkade.

SVT:s expert Johanna Ojala instämmer.

– Det kändes som hon fick slita extra för varje steg hon tog, säger Ojala i Vinterstudion.

Trots att Frida Karlsson hade greppet om masstarten på 10 km var det inte Karlsson som vann. I stället var det Linn Svahn som spurtade hem segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet