Linn Svahn vann damernas sprint i Falun. Foto: Bildbyrån.

Ny sprintseger för Linn Svahn

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn fortsätter att dominera damernas sprint.

Hon vann i dag Faluns världscupsprint – och har nu fyra sprintsegrar på fyra försök i år.

– Jag är väldigt glad, säger Svahn.

Det råder ingen tvekan om vem som är skidvärldens sprintdrottning just nu.

Linn Svahn, som i går för första gången besegrade Therese Johaug i en distanstävling då hon vann masstarten över 10 km klassiskt, vann i dag sprintfinalen i Falun, närmast före Anamarija Lampic. Ytterligare två svenskor var i final: Jonna Sundling slutade trea och Johanna Hagström fyra.

Spurtade ifrån på upploppet

Svahn kontrollerade loppet. Hon låg precis bakom Anamarija Lampic uppe på krönet, och gled sedan förbi innan hon spurtade ifrån på upploppet.

– Hon styr och ställer och sätter stakningen perfekt på upploppet, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Svahn själv kände sig dock inte säker på seger.

– Jag är aldrig säker på seger innan jag går över mållinjen, sade hon i segerintervjun ett par minuter efter loppet, och fortsatte lite senare:

– Det är en hög nivå just nu och tufft att ta en seger i varje lopp. Men jag är väldigt glad över att jag lyckats göra det! Framför allt nu när det var en klassisk sprint, för det är mitt främsta mål i år.

Segern var Svahns fjärde raka sprintvinst i världscupen. Totalt har hon nu vunnit sju sprinttävlingar i världscupen, och totalt elva världscupsegrar.

KLIPP: Svahn om segern: ”Gillar klassisk sprint”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.