Frida Karlsson smakar på medaljen. Foto: Lukas JohanssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Nytt guld för juniordrottningen Frida Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson hade redan guld i JVM i Lahtis. Idag tog den urstarke svenskan ett nytt guld på masstarten över 15 km klassiskt.

Svenskan var överlägsen i spåret. Norskan Helene Marie Fossesholm, 17 år, var 52 sekunder bakom Karlsson.  Finländskan Anita Korva  tog bronset.

Karlsson ryckte loss från övriga startfältet redan efter ett par kilometer. Efter sex kilometer hade hon skaffat sig ett försprång på 14 sekunder och efter en mils åkning  var hon en halv minut före den jagande norskan.

– Ja, jag förväntade mig inte det (att vinna med så mycket). Men jag hade väldigt roligt där ute i dag, sa Karlsson i webbsändningen från tävlingen.

Hon menar att det inte var någon speciell taktik att rycka loss.

– Jag ville fokusera på min teknik och åka i mitt eget tempo och sedan bara se vad de andra ville göra.

Många röster har höjts för att Frida Karlsson ska få chansen på senior-VM i Seefeld i slutet av februari. Förbundskapten Rikard Grip har inte velat lova något utåt men efter uppvisningarna i Finland lär svenskan ha ökat sina chanser rejält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer