Ojala: ”Jag vill ha in Frida Karlsson i ett VM-stafettlag”

Uppdaterad
Publicerad

Vilka svenska åkare ska jaga guldet i VM-stafetten i Seefeld?

SVT:s expert Johanna Ojala vill se 19-åriga supertalangen Frida Karlsson – trots att hon aldrig har tävlat i världscupen.

– Jag vill ha in Frida Karlsson i ett VM-stafettlag, säger Ojala i Vinterstudion.

Sverige slutade tvåa, men långt bakom Norge, i årets andra stafett i världscupen i Ulricehamn i dag.

Efter loppet fortsatte de livliga diskussionerna kring det svenska stafettlaget i VM, som blivit en stor snackis efter storstjärnan Stina Nilssons muskelbristning förra veckan.

Landslagschefen Rikard Grip behöver inte lämna in sin lista förrän två dagar före VM-premiären, alltså måndagen den 18 februari.

”Hon har sopat rent”

Men om SVT:s expert Johanna Ojala får bestämma finns supertalangen Frida Karlsson med i truppen.

– Hon har sopat rent under junior-VM, men har också vunnit väldigt mycket i Skandinaviska cupen där hon har mött flera av världscupåkarna.

– Jag håller henne något högre på en av de klassiska sträckorna och skulle vilja se Frida, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och kanske Jonna Sundling, fortsätter Ojala.

Även norska suveränen Therese Johaug har sagt att hon vill se Karlsson få chansen på VM.

Stina Nilsson finns sannolikt inte med i den svenska VM-truppen, men det finns fortfarande en liten chans om hon skulle återhämta sig snabbare än förväntat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.