Förbundsdirektör Ola Strömberg säger att man bestämt vem som blir ny förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Ola Strömberg: ”Inga beslut tagna som rör vår verksamhet ännu”

Uppdaterad
Publicerad

Norska skidförbundet har det tufft ekonomiskt.
Inom det svenska skidförbundet ser det just nu bättre ut.
– Vi har långa avtal med våra huvudsponsorer. Flera av våra partners har varit med oss länge och vill stödja svensk idrott, det tror jag är en fördel, säger Svenska Skidförbundets förbundsdirektör Ola Strömberg till SVT Sport.

Norska skidförbundet har det tufft ekonomiskt på grund av inställda evenemang och tävlingar. Deras avtal med huvudsponsorn går dessutom ut i maj.

Strukturen kring skidevenemang i Norge skiljer sig ifrån hur det fungerar i Sverige, menar Ola Strömberg.

– Vi har en lite annan strukur när det gäller evenmang. Norge är mer beroende av de intäkterna än vad vi är. Vi tittar på olika scenarier och planerar, men det är ännu lite för tidigt att säga. Inga beslut som rör vår verksamhet är tagna ännu, säger Svenska Skidförbundets förbundsdirektör Ola Strömberg till SVT Sport.

”En jobbig situation”

Tävlingssäsongen är planerad att börja under senhösten. Det kombinerat med att årets resultat ekonomiskt ser bra ut och skidförbundet har ett eget kapital på 80 miljoner kronor, menar Strömberg är positivt i det rådande läget.

– Det kommer att påverka även oss men i närtid är det inte något som hittills påverkat oss ekonomiskt. Om det blir utdraget och påverkar möjligheterna att träna och tävla under senhösten så kan det bli annorlunda. Vi har en dialog med våra partners kring detta. Det är en jobbig situation för idrottsrörelsen. En fördel är att vi har sponsorer som ser sig som partners och vill hjälpa idrotten, säger Strömberg till SVT Sport.

ARKIV: Så var Frida Karlssons galna säsong

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så var Frida Karlssons galna säsong

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer