Foto: Bildbyrån

Ola Strömberg om kritiken: ”Inte förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Internt inom längdförbundet riktas det kritik mot förbundsdirektören Ola Strömberg, enligt flera källor till SVT Sport.
Själv menar han att han inte känner till kritiken.
– Det är väldigt mycket känslor och starka åsikter så jag är säker på att det finns de som i vissa fall inte håller med om de beslut som tas, säger Ola Strömberg till SVT Sport.

Känner du till att det finns intern kritik mot ditt ledarskap?

– Nej, det gör jag inte men jag är inte förvånad. Har man en organisation med 60,70 pers anställda så vore det konstigt om alla tyckte att jag var guds gåva till mänskligheten. Det är väldigt mycket känslor och folk har starka åsikter så jag är säker på att det finns de som i vissa fall inte håller med om de beslut som tas.

Känner du att processen med rekryteringen av längdchef gått rätt till?

– Ja, jag tror inte att vi har gjort det så mycket ”by the book” någon gång tidigare egentligen. Det har varit en ordentlig process. Vi har haft en publik ansökningsperiod, vi har tagit in namnen, vi har haft en extern byrå som gjort tester och intervjuer.

Karin Mattsson Weijber, ordförande i skidförbundet och Ola Strömbergs chef, vill inte svara på om hon känner till att det finns ett missnöje kring Ola Strömberg.

– Jag är hans chef och jag tänker vara en bra chef. Det är inget jag kommer prata om.

Är du nöjd med den här processen?

– Vi sköter de processerna inne hos oss. och jag är nöjd med resultatet. Det finns alltid folk som har synpunkter och tycker saker skulle ha gjorts annorlunda. Om jag inte tyckte det (att det sköts bra) skulle jag ta det med dem det berör.

Har du förtroende för Ola Strömberg?

– Ja, naturligtvis, han är vår förbundschef.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.