Vallaren Perry Olsson kan återvända till Sverige. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Supervallaren vill tillbaka till Sverige – väntar på anbud

Uppdaterad
Publicerad

Svenske vallaren Perry Olsson har haft stora framgångar med det norska längdlandslaget där han vallat åt både Marit Björgen och Petter Northug. Nu går hans kontrakt med det norska skidförbundet ut – då kan en flytt till Sverige bli av.
– Det finns intresse, säger han till SVT Sport.

Perry Olsson lämnade Sverige för det norska landslaget 2003, men efter många framgångsrika år där kan en flytt tillbaka nu vara aktuell.

I så fall skulle han förstärka ett svenskt vallateam som den gångna säsongen stundtals blivit kritiserat.

– Svenska förbundet tittar väl på vilka de ska ha med nu. Jag vet ingenting i nuläget. De skulle återkomma till mig. Jag har pratat två gånger med Fåhraeus (längdchefen Daniel, red anm) tror jag. Bara väldigt kort. Han skulle återkomma närmare, säger Olsson.

Olssons nuvarande kontrakt går ut den sista april och sedan några veckor tillbaka har han ett erbjudande om förlängning med Norge.

– Jag har tänkt att jobba i några år till och som det är nu har jag inget att ta ställning till från Sverige. Får jag inte något från Sverige fortsätter jag i Norge. Jag är inte missnöjd med det, även om det kan låta så. Men jag har tidigare sagt att jag varit intresserad av Sverige.

Bollen ligger hos förbundet

Hur intresserad är du av det svenska jobbet?

– Det finns intresse. Annars hade jag redan tackat ja till nuvarande erbjudande.

Hur länge kan du vänta på Sverige?

– De har sagt att de ska ha det klart den här månaden. Men går det längre och jag inte får något från Sverige så fortsätter jag i Norge, säger han.

Skulle du säga att bollen ligger hos Fåhraeus och förbundet nu?

– Ja, jag skulle säga det.

Intresse från båda sidor

Daniel Fåhraeus, längdchef, bekräftar att de också är intresserade av att kontraktera Perry Olsson.

– Vi har pratats vid tre gånger om intresse och att vi ska hålla fortsatt kontakt. Om och när det blir vet vi inte i dagsläget – men som sagt, intresse finns från båda sidor.

Fåhraeus berättar att det är en organisatorisk fråga och på grund av coronapandemin är det även en ekonomisk fråga. Man siktar på att ha vallateamet klart till den 30 april, men det kan dröja tills veckan efter det.

Expressen var först att rapportera om att Olsson var aktuell för en flytt till Sverige.

SE MER: Vallachefen om Anders Niemi: ”Det är frustrerande” (20 februari 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.