Olsson tror på åtta medaljer varav tre för herrarna

Publicerad

Sverige har sällan om ens någonsin haft ett så starkt damlandslag inför ett VM men samtidigt har vi ett av de svagare herrlagen på länge. Trots det tror herrtränaren och förre världsmästaren Johan Olsson att hans mannar tar tre medaljer.
– Haha, jag är mer positiv än Rikard (Grip), skrattar Olsson.

Landslagschefen Rikard Grip  är optimistisk inför VM men ändå lite försiktig.

– Jag är inte den som brukar var så offensiv i mina tippningar, jag brukar vara ganska realistisk. Vi bör ha som ambition att få med oss någonstans mellan fem och sju medaljer och då ska vi vara fantastiskt nöjda, säger Rikard Grip till SVT Sport.

– Jag tror vi tar åtta om vi räknar med damerna, säger mästerskapsräven Johan Olsson, som är med i landslagsledningen med fokus på herrarna.

– Det är inte bara att åka hit och hämta hem medaljer. Det är ett hårt jobb och allt ska verkligen klaffa, säger Grip om de höga förväntningarna på damerna.

– Damsprinten och sprintstafetten ser ju onekligen väldigt spännade ut när man pratar medaljer, säger Grip när han ska rangordna medaljchanserna.

Han tror även på damernas distanslopp med Ebba Andersson och Charlotte Kalla. Sedan tror han även att herrarna kan överraska.

– Jag tror vi kan överraska på sprintstafetten och även på den vanliga stafetten. Har vi en riktigt bra dag så, säger Grip om herrlaget.

Johan Olsson bryr sig inte om alla domedagsprofetior över de svenska herrarna. Han tror på hela tre medaljer.

– Jag hoppas otroligt mycket på den traditionella herrstafetten och jag tror att vi har en bra chans i sprintstafetten. Och så om man skulle ta en fifty-fifty på en medalj i antingen sprinten eller 15 km klassiskt, säger Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer