Frida Karlsson har drabbats av överträning. Om tre veckor inleds VM i Oberstdorf. Foto: TT

Oroande besked inför VM: Tecken på överträning hos Frida Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har tecken på överträning och har nu fått ett specialprogram för att hitta rätt till VM i Oberstdorf om tre veckor.

– Vi har en plan för Frida, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson till Radiosporten.

Karlsson fick inte alls det formbesked hon hoppats på under helgens comeback i Falun efter hotellskadan som tvingade henne att bryta Tour de Ski. Redan efter det första loppet, 10 km fritt med individuell start i fredags, klagade hon över stumhet och efter två fall var hon 13:e.

Dagen efter var hon nia i den klassiska masstarten, också den över 10 km. Då var hon aldrig med och fajtades längst fram utan fick slita en bit bak i fältet.

– Det är klart med facit i hand skulle man ha kunnat hantera det här annorlunda. Vi har en plan för Frida framöver som hon förhoppningsvis ska svara bra på och komma i god form till VM, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson till Radiosporten om Karlsson.

Karlsson trött under comebacken i Falun

Efter lördagens masstart var Karlsson besviken och kände av trötthet, vilket gjorde att hon avstod söndagens sprint som hon planerat att vara med i.

– Ja, jag tror nog att jag är lite belastad. Så jag får nog prata lite med min tränare och se hur jag ska göra framöver, sade Karlsson till SVT då.

Karlsson fick stora delar av förra säsongen spolierad på grund av överträning.

KLIPP: Hör Frida Karlsson berätta om vurporna i comebacken (29 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.