Kikkan Randall krönte karriären med ett OS-guld tillsammans med Jessica Diggins. Foto: Bildbyrån

OS-guldmedaljören lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Kikkan Randall tog OS-guld i Pyeongchang i sprintstafetten tillsammans med Jessica Diggins. Men efter världscupavslutningen i Falun är karriären som längdskidåkare över.

– Detta är sista säsongen. Sen går livet vidare med andra saker, säger Randall till Dagbladet.

Randall var en av sprintgiganterna under många säsonger. Hon har vunnit sprintcupen tre gånger (2011/12, 12/13, 13/14), har tagit VM-silver och brons i sprint och har vunnit VM- och OS-guld i sprintstafett. När hon vann silver i sprinten 2009 i Liberec blev hon den första kvinnan från USA att vinna en VM-medalj i längdskidor.

Hon fick kröna karriären med ett OS-guld i Pyeongchang.

Vinterstudion

– OS-guldet var en perfekt avslutning. Jag har haft en fantastisk karriär och med OS-guldet nu på slutet, men de tre åren som jag vann sprintcupen var också häftiga. Men jag ser fram emot nya äventyr, säger Randall.

35-åriga Randall kommer att fortsätta sin roll i de aktivas kommitté i IOK.

Även Aino-Kaisa Saarinen lägger av efter den här säsongen. Hon var världens bästa klassiska skidåkare under många säsonger och under VM i Liberec blev hon VM-drottning med tre guld. Hon har gjort 354 starter i världscupen, vilket är fleri än någon annan längdskidåkare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet