Förbundskapten Rikard Grip är trött på medaljfrågan inför OS. Foto: TT Nyhetsbyrå

Grip: ”Hela säsongen läggs upp efter OS”

Uppdaterad
Publicerad

Olympiska spelen i Pyeongchang är det stora målet för längdåkarna den här säsongen.
– Hela säsongen kommer läggas upp efter OS, säger förbundskapten Rikard Grip under dagens upptaktsträff.

Under måndagsförmiddagen var det upptaktsträff i Solna. Längdlandslaget var först ut och förbundskapten Rikard Grip talade bland annat om OS som väntar i Pyeongchang och Sydkorea i februari.

– Det är det stora målet. Hela säsongen kommer läggas upp efter OS. Det har vi jobbat med ända sedan i maj. Det är väl en skillnad mot förra året, här började vi planera tidigare. Flyga Stockholm – Helsingfors är ingen konst. Flyga Stockholm – Seoul är lite knepigare, säger Grip.

Det finns flera utmaningar med ett OS. Den här gången kan det bland annat handla om hemlängtan.

– Det kommer vara en utmaning att vara borta länge hemifrån. Det är ingen höjdare att få hemlängtan efter två veckor. Vi måste vara närvarande och veta vilka förutsättningar som väntar oss.

Laddar upp i Japan

OS avgörs som bekant i Pyeongchang, Sydkorea. Detta gör att längdlandslaget väljer att befinna sig på annan ort redan tre veckor innan tävlingarna ska till att starta.

– De sista tre veckorna inför OS kan vara avgörande. Vi har valt att vara i Japan för att tidsacklimatisera oss.”

”En fråga jag kräks över”

Rikard Grip får också frågan kring hur många svenska medaljer vi kan komma att förvänta oss i februari. En fråga förbundskaptenen verkar vara trött på att få.

– Det där en fråga som jag kräks över. Vi fokuserar på stafetterna. Vi ska jobba som ett team. Självklart ska vi ta medaljer i de båda stafetterna. Vi minns hur härligt det var i Sotji, säger Grip med ett litet skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer