Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson: ”Kommer förhoppningsvis till start”

Uppdaterad
Publicerad

Det är sedan tidigare klart att längdskidåkarna William Poromaa, Björn Sandström och Emma Ribom missar den svenska längdpremiären i Gällivare. Nu är det klart att även Oskar Svensson, 26, inte kommer till start, det bekräftar landslagschef Anders Byström i ett sms till SVT Sport.

Men en som är med efter en sen anmälan är Calle Halfvarsson, 32.

Till helgen är det Sverigepremiär för de svenska längdskidåkare. En tävling som sänds i SVT med start på fredag.

Flera svenska åkare missar tävlingen, bland annat William Poromaa och Emma Ribom.

Men nu är det klart att även Oskar Svensson kommer att vara frånvarande från tävlingarna i Gällivare på grund av ryggproblem. Något som bekräftas av landslagschef Anders Byström.

”Calle åker, inte Oskar”, skriver han i ett sms till SVT Sport.

Enligt herrtränaren Anders Högberg är det inte helt klart ännu men läget ser inte bra ut för 26-åringen.

– Det ser ganska mörkt ut just nu. Oskar har haft problem med ryggen i ett antal år, vilket har kommit tillbaka nu efter (träningslägret i) Val Senales, säger herrtränaren Anders Högberg till SVT Sport.

Just nu är det rehabilitering som gäller för Svensson, som riskerar att missa premiären av världscupen om drygt en och en halv vecka.

– Vi jobbar på med rehab, säger Högberg.

Är världscup-premiären i fara?

– Det finns väl risk för det men vi vill inte stänga några dörrar än. Vi vill vara på den säkra sidan såhär under en OS-säsong, fortsätter han.

Sen anmälan

En som inte fanns med i anmälningslistorna var Calle Halfvarsson, men 32-åringen kommer att tävla i helgen.

”Jag blev lite sen med anmälan som vanligt, så det blev en klassisk efteranmälan. Så jag kommer förhoppningsvis till start”, skriver Calle Halfvarsson i ett sms till SVT Sport.

MER LÄNGDSKIDOR: Se hela reportaget med Hanna Falk (15 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.