Oskar Svensson gjorde en stark sprinttävling. Foto: Bildbyrån.

Oskar Svensson tvåa i sprinten – Valnes föll

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo gick inte att knäcka.

Men landsmannen Erik Valnes föll – och gjorde att Oskar Svensson kunde knipa andraplatsen.

– Jag mår hur bra som helst. Det är dröm att få ha en sån här dag på hemmaplan. Det betyder jättemycket, säger han till SVT Sport.

Den senaste sprinten i världscupen var den 9 januari italienska Val di Fiemme. Då var Oskar Svensson starkast och tog sin första seger i världscupen.

I Falun imponerade han och tog sig till final. Väl där bjöd han på en stark insats och till slut blev han två.

Valnes föll på upploppet

Svensson lyckades inte rå på Johannes Hösflot Kläbo. Han såg även ut att få ge sig mot Erik Valnes. Men norrmannen föll på upploppet, så Svensson kunde hålla undan och gå i mål som tvåa.

– Självförtroendemässigt kan jag åka på det sätt jag vill, men framför allt fungerar kroppen på ett helt annat sätt. Det är väldigt kul att åka skidor då.

Håvard Solås Taugböl blev trea.

Kläbo ser Svensson som ett hot i VM

Hösflot Kläbo hyllade Svensson efteråt och ser honom som en tuff utmanare i VM.

– Imponerade. Han är otroligt jämn. Han är på pallen igen och det visar att han är i en uppåtgående trend. Det blir spännande att följa honom i VM, säger Kläbo.

Ni får se upp med honom?

– Ja, absolut.

Åtta svenska åkare gick till kvartsfinalen. Endast Svensson och Johan Häggström tog sig vidare till semi. Häggström slutade på femte plats i sin semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.