Foto: Bildbyrån

Oslagbara Kläbo tog ny sprintseger

Uppdaterad
Publicerad

Med fem norrmän och en ryss i finalen av sprinten utanför norska Drammen blev det en ensidig hemmahistoria. Johannes Höstflot Kläbo gled i mål som segrare och har nu vunnit samtliga åtta sprinttävlingar han ställt upp i den här säsongen.

– Det var riktigt tufft och svårt idag. Det svänger mycket och man måste verkligen vara längst fram i detta loppet för att vinna, säger Kläbo efter finalen.

Kläbo leder sprintcupen stort och kammade hem ytterligare hundra poäng i och med dagens seger och drygar ut ledningen ned till landsmannen Pål Golberg.

Förhållandena har varit speciella under dagen, då det snöade en hel del under natten.

– Det var som ett stort fält att åka på, speciellt i prologen. Men här i finalerna tycker jag att det var mycket bättre förutsättningar.

Bakom sig i dagens sprint hade Kläbo ytterligare två norrmän med sig på podiet i form av tvåan Håvard Solås Taugböl och trean Eirik Brandsdal.

Ryske Alexander Bolshunov klämde sig in på en femteplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.