Östersund nobbar världscupen: ”Tiden är för kort”

Uppdaterad
Publicerad

Östersund tackar nej till världscupsavslutningen i längdskidor.

Man får inte ihop budgeten kring arrangemanget i tid.

– Vi kan inte riskera vår ekonomi, säger Östersund SK:s ordförande Anders Sundin till SVT Sport.

Avslutningen på världscupen var aktuell för Östersund. Den skulle ha arrangerats i ryska Tyumen, men flyttades på grund av den pågående invasionen av Ukraina.

Tidigare i dag rapporterade DN att Östersund var nära en lösning för att kunna hålla tävlingen, som ska gå 18-20 mars. Så blir inte fallet.

”Kämpade hårt”

Det förkunnar Östersund SK på tisdagseftermiddagen. Ordföranden Anders Sundin säger att tiden blev för knapp.

– Vi har jobbat väldigt hårt de senaste dagarna för att få budgeten att gå ihop. Vi har förhandlat med Fis, idrottsförbundet och kommunen. Men vi hittar inte möjligheter att på så kort tid sälja in extra marknadsandelar och får inte ihop budgeten, säger Sundin till SVT Sport.

– Vi kan inte riskera vår ekonomi, fortsätter han.

”Får ta nya tag”

Ordföranden understryker att klubben är hedrad över att få frågan.

– Det är ett väldigt gott tecken. Det hade varit fantastiskt roligt för oss och alla jämtlänningar som hade kunnat komma och titta. Men vi måste vara realistiska och livet går vidare.

Tidigare under tisdagsförmiddagen var Östersunds kommundirektör Anders Wennberg hoppfull kring att få till arrangemanget. Han sa att man skulle ”jobba för att få till en riktig folkfest”.

– Det har gått snabbt under tisdagen. Det är jättetråkigt att det inte blir av, säger han till SVT Sport efter beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.