Succé för Johanna Hagström – trea i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Inga VM-åkare från Sverige och Norge, då passade Johanna Hagström på att ta sig till sin första världscupfinal i italienska Cogne. Väl där tog sig 20-åringen hela vägen till pallen.

Varken Sverige eller Norge skickade sina VM-åkare till sprinten i världscupen i italienska Cogne.

Istället fick flera unga åkare chansen och fyra svenskor, Johanna Hagström, Moa Lundgren, Linn Sömskar och Elina Rönnlund, tog sig till kvartsfinal.

Där var Johanna Hagström den enda som tog sig vidare till semifinal, det efter att ha varit tvåa i sin kvartsfinal.

Därefter fortsatte Hagström visa upp bra åkning. I semifinalen var hon trea, men gick vidare till final på tid.

Såg sin chans

I finalen, den första för Hagström, slutade hon trea bakom Jessica Diggins som tog hem segern på upploppet före Sandra Ringwald.

– Jag var bara jättenöjd när jag kom vidare till final. Jag stumnade jättemycket i sista backen. Till finalen kändes det knappt som jag hann återhämta mig, säger Hagström till SVT Sport.

– Så plockar jag lite placeringar och inser innan sista kurvan ”nu kan jag ta medalj”. Då kände jag mig inte trött längre. Jag vet inte vad som hände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.