Perfekta tourstarten – Stina Nilsson överlägsen i premiären

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna och kanske framförallt sprintesset Stina Nilsson har fått en kanonstart i Tour de Ski. Stina Nilsson låg tvåa men efter drygt halva lopp ryckte hon och var överlägsen i mål.

Efter drygt halva loppet ryckte Stina Nilsson ifrån hela finalfältet i inledningssprinten i Tour de Ski. Och som hon gjorde det. I mål var svenskan långt före.

– Jag har haft bra träning, med bra skidor och bra banor. Jag är glad att vara i så bra form, säger Stina Nilsson i SVT:s sändning.

Tour de Ski

Bakom överlägsna Stina krigade sig, som så ofta, Ida Ingemarsdotter in som tvåa. Linn Sömskar blev femma, med endast 14 hundradelar upp till pallen.

Bjöd upp till dans

– Den var ganska tajt, men jag kände mig stark, fick en bra sista backe och hade bra skidor. Riktigt kul, säger Ida Ingemarsdotter.

Efter segern bjöd de tre svenskorna upp till dans – flossdansen.

– Vi ville vara lite hippa och inne. Och bjuda på en liten floss, säger Ingemarsdotter.

– Jag kan bättre än så, fyllde en leende Stina Nilsson i. När jag ser reprisen kommer jag nog skämmas.

Lisa Vinsa, 62, Maria Nordström, 53, Moa Kristiansen, 48 och Mia Eriksson, 37, gick inte vidare till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet