Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix/TT

Petter Northugs nya roll – i landslaget

Publicerad

Petter Northug avslutade sin skidkarriär i december förra året.
Nu är han tillbaka i landslaget – i en roll som mentor för unga.

Norges föredetta skidstjärna Petter Northug har fått nya arbetsuppgifter. Han kommer att agera mentor åt unga, lovande skidtalanger i Norge.

–Jag har alltid gillat överraskningar. Därför är det väldigt kul för mig att återigen vara tillsammans med skidförbundet i längdskidor, säger han till Norges skidförbund.

Avtalet med förbundet innebär att Northug kommer att bidra med att utveckla skidsporten. Exempel kan vara tjejsatsning, parasatsningar eller andra liknande projekt, skriver förbundet.

– Att Petter fortsatt brinner for skididrotten och vill bidra till utvecklingen av norsk längdskidåkning tycker vi är otroligt kul och och inspirerande, säger längdschefen Espen Bjervig.

Northug: ”Fantastisk möjlighet”

Petter Northug säger till förbundet att han ser framemot sin nya roll.

– Nu när jag själv inte är aktiv längre ser jag det här som en fantastisk möjlighet att ge tillbaka till den idrott som båda har gett mig så mycket och som betyder så mycket för mig. Att få möjlighet att lyfta lovande talanger i norsk idrott i en mentorroll blir en extra stor bonus för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer