William Poromaa har dubbla känslor kring sin medverkan i Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Poromaas coronaoro: ”Inte jättesugen på att vara här”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa hade en tung dag när han blev 27:a i herrarnas 15 km i Tour de Ski. Åkningen fungerade inte, och dessutom finns en oro kring att bli coronasmittad under touren.

– I bland är man inte jättesugen på att vara kvar, säger han till Aftonbladet.

Det var enbart ryska åkare på topp 5, och allra bäst för dagen var Alexander Bolsjunov. William Poromaa blev alltså 27:a, och hade det tungt i spåren.

– Känslan var helt bedrövlig. Det var inget bra, jag var helt slut idag, säger han till SVT.

Hur är tankarna inför morgondagens jaktstart?

– Jag har svårt att åka skidor nu, jag åker och fokuserar på annat. Jag tycker inte att det är så jäkla roligt just nu, fortsätter han.

För Aftonbladet berättar han vidare att han funderat på om det är värt att köra Tour de Ski, inte minst efter att det framkommit att en fransk ledare smittats av coronaviruset. Det finns en oro där för att själv bli smittad.

– Det går upp och ner. I bland är man mer orolig och ibland mindre. Svårt att vara positiv hela tiden, säger han till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.