Foto: TT

Positiva signaler om Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Svenska sprintstjärnan Stina Nilsson kommer med största sannolikhet inte att åka med övriga skidlandslaget till VM-förlägret nästa vecka.

Men VM är långt ifrån avskrivet.

– Vi upplever fortsatt att det finns stort hopp att hon kan vara med och delta, säger landslagschefen Rikard Grip till TT.

Grip förväntar sig att skidförbundet ska kunna komma med ytterligare besked kring Stina Nilssons lårskada, som hon ådrog sig i Otepää förra månaden, i början av nästa vecka.

För två veckor sedan sade landslagsledningen att Nilsson förmodligen inte kommer att kunna ställa upp på VM i Seefeld, som börjar den 20 februari. När mästerskapstruppen presenterades i söndags beskrev Rikard Grip fortfarande hennes VM-chanser som små.

Nu låter han mer optimistisk.

– Hon har haft en positiv rehab. Det går framåt och det har inte varit några direkta bakslag. Vi upplever fortsatt att det finns stort hopp att hon kan delta, säger landslagschefen.

Trots det väntas hon inte följa med på landslagets förläger i de italienska Alperna nästa vecka.

– Nej, vi har en tät dialog med dem som jobbar nära henne. I dagsläget har vi inte tagit några definitiva beslut. Vi får se de närmaste dagarna, säger Grip och fortsätter:

– Det kommer att vara så hela vägen fram (till VM). Det kommer inte att vara tidiga beslut utan det kommer att vara i sista sekund hela vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.