Rikard Grip: ”Skönt att de stängs av”

Uppdaterad
Publicerad
Fis gör samma bedömning som IOK och därmed är ryssarna avstängda från världscupen som fortsätter på lördag i Lillehammer, där Sveriges förbundskapten Rikard Grip befinner sig just nu.
– Det är skönt att de stängs av i väntan på utredningen. Jag tycker att de fattat rätt beslut, säger Rikard Grip till SVT Sport.

De avstängda åkarna Alexander Legkov, Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Maxim Vylegzhanin och Alexej Petukhov, kommer inte att tävla i Lillehammer.

– Det har varit mycket frågor och funderingar. Det är skönt att beslutet kommer nu och att de stängs av i väntan på utredningen, att de inte får tävla. Det går i linje med IOKs beslut, säger Rikard Grip till SVT Sport.

– Det ger lite mer en tydlighet i den här frågan, det är en komplex fråga och det tar tid för beslutsfattarna. Att de blir avstängda skapar mer av ett lugn och undviker spekulationer, fortsätter förbundskaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer